neděle 4. srpna 2013

Nastupuje diktát Flat UI

Moc pěkně popsal Ahmad Permessur v úvodu posledního newsletteru od Hot Scripts jak se web vyvíjel přes blikající text, na pozadí stále se přehrávající wavy, 3D tlačítka, napodobování desktopových aplikací, přes Web 2.0 s velkými, kulatými, lesklými objekty s přechody a stíny, po minimalistický a strohý Flat design. A neopomněl zmínit, jak všechny trendy vždy přinesly tvůrcům webů jen a jen problémy.
Na téma Flat Design pak sepsal příspěvek What’s the Fuss About Flat Design? na Hot Scripts Blog s několika ukázkami a odkazy na další stránky a aplikace pro návrh a vývoj webů v tomto trendu. Třeba web Flat UI Colors vás nenechá na pochybách, jaké barvy jsou nyní v kurzu. Ale pozor! Ono nejde jen o barvy a vzhled. Jde o posun filozofie ovládání směrem k aplikacím a "multitaskingu".


Samozřejmě jako obvykle nejde ale o nic úplně nového. Už delší čas jdou tímto směrem weby a aplikace pro mobily. Nové je, že tento styl masivně nasadil Microsoft ve Windows 8 a tak "se řeklo", že "teď to bude správně takto". Tak hybaj do práce a všechno předělat!

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky