čtvrtek 12. září 2013

Taky vám nefunguje Microsoft Office Starter 2010 po aktualizaci Windows?

"Systém Microsoft Office Starter 2010, který je předinstalován v počítači, je zjednodušená verze systému Microsoft Office 2010 připravená k použití." (zdroj)
Starter je sice Office ořezaný, ale na běžnou domácí "agendu" plně dostačující. Je legální a je "na vždy". Ovšem po poslední aktualizaci Windows najednou "zmizel". Místo toho, aby se otevřel Word či Excel po kliknutí na ikonu dokumentu, vyskočil panel instalace plného Office 2010. Přiznám se počkal jsem si, až někdo nabídne na síti nějaké rozumné řešení, abych se ušetřil zbytečného laborování. Z dále uvedených zdrojů vyplynulo, že postačí nechat instalaci Starteru opravit v panelu Ovládací panely\Programy\Programy a funkce - pravé tlačítko, Změnit a opravit. Oproti návodu od HP jsem ani nenechal smazat nastavení. A hle! Kliknutí na ikonu zase otevře Starter. Doufejme, že to vydrží :-(


Prameny:



P.S.: Samozřejmě v momentě, kdy nám takto přestal Office pracovat, bylo třeba upravit a vytisknout jakýsi "doc". Nejrychlejší řešení bylo nahrát jej na Disk Google a upravit "v cloudu". Samozřejmě by stejně posloužil i SkyDrive. V každém případě plný MS Office pro psaní omluvenek je uznejte luxus.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky