neděle 27. září 2015

Migrace z Androidu na iOS snadno. Celkem snadno.

Změna je sice život, ale zároveň ji nemá nikdo doopravdy rád. Vyměnit svůj zabydlený chytrý telefon za nový je jako stěhování. Musíte si rozmyslet co vyhodíte, co uskladníte někde jinde, co musíte zabalit, aby se nerozbilo, co přestěhovat chcete a co opravdu  musíte. Samozřejmě k tomu můžete taky přistoupit tak, že vše staré hodíte za hlavu a zabydlíte se úplně od znovu. To záleží na nátuře.
Když ale máte rádi "to svoje", potrápí vás přechod i na telefon se stejným systémem a dokonce i stejné značky. Co teprve na úplně jiný konkurenční systém! Právě proto nedávno vyrukoval Apple s aplikací Move to iOS pro Android. I když se skoro divím, že až tak pozdě.

Aplikace Move to iOS slouží k přestěhování vašich kontaktů, sms, fotek a videí, bookmarků, kalendářů a emailových účtů. Ono se to dá samozřejmě něco udělat ručně a zbytek nastavit znovu, ale když už byla příležitost, nemohl jsem to nevyzkoušet. ;-)

Kromě popisu aplikace není od věci projít si i pár dalších návodů, třeba Hands on with Apple's 'Move to iOS' Android app na Macworld, abyste si udělali jasno, co je třeba udělat. Ono to proklamované applovské "easy" není vždy až tak úplně "easy".

První zádrhel - potřebujete iOS 9 a vyšší. Když dnes třeba rozbalíte iPhone 5S, je v něm iOS 7. Takže nejprve je třeba provést upgrade. No ano, před tím kompletní inicializaci systému. Pak upgrade.

Druhý zádrhel - přetažení dat můžete spustit jen při inicializaci. Takže po upgrade tovární nastavení a nanovo.

Až teď máte možnost přetáhnout při inicializaci data (jedna z položek na stránce s výběrem možností natažení záloh a pod.). Oba telefony přihlásíte na stejnou Wi-Fi, v Androidu spustíte aplikačku Move to iOS a počkáte na kód, který vám napíše iPhone.


Pak už jen párkrát potvrdíte a čekáte. Podle okolností i celkem dlouho. Zábavný je applovský vzhled androidí aplikace.



Po dokončení přenosu dat ještě chvíli iPhonu trvá, než si v nových datech udělá pořádek.


Pobídka k recyklaci starého telefonu s Androidem v Apple Storu pobaví. :-)

Jediná nepěknost byla, že se nějaké fotky snad z Messengeru či downloadované objevily na iPhonu jako nové. Ale to se přežít dá.

Aplikace Move to iOS sice není zázrak, ale pomůže. Udělá co má, i když ne tak "easy", jak u Applů rádi tvrdí. Zarážející je pro mě ale tolik nenávistných a nesmyslných komentářů u hodnocení aplikace. Zvlášť, když to znamená, že si každý hater aplikaci Move to iOS musel nainstalovat, aby svoje "hodnocení" mohl napsat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky