úterý 21. února 2017

Rozmazané písmo na externím monitoru?

Windows 10 přinesly mnoho "vylepšení", co přinášet vůbec nemusely. Třeba změna práce s rozlišením monitorů. Nebo podle nové terminologie nastavení - zvětšení (šoupátko "Změnit velikost textu, aplikací a dalších položek"). Pokud máte nastaveno zvětšení na 100 % je vše v pořádku. Při práci na stejných monitorech nebo na kombinaci notebook s běžným rozlišením 1366x768 a 24" monitor 1920x1024 na tento problém nenarazíte.

Pokud ale nastavíte různé zvětšení na hlavním a vedlejším monitoru, když máte třeba 13" notebook s HD rozlišením a k němu připojený 22" monitor, také s HD rozlišením, na tom vedlejším mají některé programy rozmazané písmo a/nebo ikony. Je jedno, jestli je jako hlavní notebook nebo externí monitor. záleží na tom, kde se přihlásíte.

Na téma "rozmazané písmo na externím monitoru" jsem našel něco relevantního v článku [Windows 10] Blurry fonts only on external monitor – IntelliJ Platform-based IDEs Support. Alespoň vodítko.

Hlídat si, na kterém monitoru se loguju, je uznejte vopruz. Zkusil jsem proto i v komentáři zmiňovaný prográmek Fix blurry font issues on Windows 10 with DPI Fix - gHacks Tech News potažmo Windows 10 DPI blurry / fuzzy text font fix - XP Explorer.

S prográmkem jsou písmenka na obou monitorech ostrá, některé ikony zůstaly trošku mázlé, ale obraz na vedlejším je také zvětšený. To nechceme.

Přihlašovat se na monitoru, na kterém chci mít ostré všechno, bude asi přeci jenom nejjistější. Zkusím se to "naučit".


P.S.: Možná, že jsem jen ten DPI Fix nenastavil správně a vzdal se příliš brzo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky