úterý 25. května 2010

Volby do poslanecké němovny jsou za dveřmi!

Volby do parlamentu už stojí ve dveřích. Práh překročí 28. a zavřou za sebou 29. 5. 2010. Předvídat jejich výsledek není ovšem vůbec snadné, i když nejspíš lze předpokládat nějaký nemastný neslaný pat.
V každém případě nám vše, ještě dříve než ČSÚ na Volby.cz, předvedou třeba volební speciály ČT24, iDNES, nebo iHned. Moc se nepochlapily Novinky, které ještě dnes informují o Volbách 2006.
Pokud se ještě stále rozhodujete, který lístek vhodit do urny, může vám napovědět projekt KohoVolit.eu, kterého si všimli jak v televizi, tak na iDNES.cz (Volíte ČSSD, ODS, ...? Možná hlasují proti vám, ověřte si to on-line). Výsledek je ale třeba brát s rezervou, protože základem je neúprosná statistika. Program které strany je vám nejblíže ukáže názorně animace Odpovězte na 16 otázek, které vám napoví, ke které straně máte nejblíže. A určitou představu o možné budoucnosti dá třeba článek Do voleb zbývá 30 dnů: Tak by mohla vypadat titulní strana HN po nich. Můžete také zvážit názor vám myšlenkově blízké skupiny - třeba čtenářů Reflexu, jsou-li to oni.
Můžete se také nechat ovlivnit některým z agitačních videí. Kromě hojně propíraného Přemluv bábu se podívejte třeba Na stojáka - Miloš Knor, Pohádka o 13 důchodechnebo, trilogii skupiny Nightwork VYMĚŇTE POLITIKY, nebo v neposlední řadě oficiální stranické spoty. Za všechny patetický Váš hlas ODS. Bez loga a závěrečného titulku jej lze použít univerzálně. TOPLIDOVCI 09 je pro změnu ukázka protiagitační hry.
Nenechte si ujít zajímavý a hlavně zábavný projekt HELE VOL!.
Předvolební boj berou do rukou i "obyčejní lidé" a, jak uvádí denní tisk, Odevzdej lístek levice a dostaneš slevu, nabízejí obchodníci.
Je to málo informací? Pak zkuste probrat "nabídku" na Seznam.cz nebo Google.com.
No a nakonec - nejoficiálnější informace z nejoficiálnějších najdeme na Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

2 komentáře:

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky