sobota 27. července 2024

Text-to-Image Generátory v Akci: Kdo Vyhraje?

Nedávno jsem narazil *) na zajímavý web Artificial Analysis, který se zabývá porovnáváním různých jazykových modelů včetně hodnocení text-to-image generátorů. Mají tam skvělý leaderboard, kde se různé modely porovnávají podle kvality, rychlosti a ceny.

Mno, a teď k tomu, co mě fakt zaujalo. Midjourney v6 je teď na vrcholu. Jo, je to špička, co se týče kvality obrázků, ale taky si musíte počkat a plácnout se přes kapsu. V patách mu šlapou Stable Diffusion 3 a DALL·E 3 HD, které jsou trochu rychlejší a levnější, ale kvalitou prý pořád nedosáhnou na Midjourney.

Web nabízí i možnost zapojit se do hodnocení. Jo, vy sami můžete klikat a hodnotit, který model je podle vás nejlepší. A to je podle mě super, protože takhle dostáváme šanci ovlivnit, jak ty modely v žebříčku dopadnou. Každý hlas se počítá!

Taky se mi líbí, že tam mají podrobné porovnání. Takže jestli vás zajímá, jaký je rozdíl mezi kvalitou obrázku za pět korun a za deset, tady to najdete. Přehledně, jasně, všechno na jednom místě.

*) "narazil" znamená "přečetl o tom v textu Image Generators in the Arena" ;-)


pátek 12. července 2024

GraphCast: Revoluce v Předpovědi Počasí s Umělou Inteligencí

GraphCast, inovativní AI model od Google DeepMind, mění způsob, jakým předpovídáme počasí. Tento průlomový nástroj využívá pokročilé strojové učení a obrovské množství dat k poskytování rychlých a přesných předpovědí až deset dní dopředu.

GraphCast, oceněný prestižní cenou MacRobert Award 2024, zrychluje a zpřesňuje předpovědi počasí, což je zásadní zejména v době častějších extrémních meteorologických jevů. Model generuje předpovědi během 45 sekund, což představuje pětiletý skok vpřed oproti tradičním metodám.


Pomocí grafových neuronových sítí dokáže GraphCast modelovat složité vzory počasí s bezprecedentní přesností, což má potenciál zachraňovat životy a zlepšovat rozhodovací procesy v různých odvětvích. Tým Google DeepMind, který stojí za touto technologií, získal zlatou medaili a finanční odměnu 50 000 liber jako uznání za jejich průkopnickou práci.

Rychlejší a spolehlivější předpovědi umožňují lepší reakci na nadcházející bouře, optimalizaci rozložení zdrojů a včasné vydávání varování před nebezpečnými podmínkami. GraphCast tak představuje nejen technologický pokrok, ale i významný krok vpřed pro společnost v boji proti klimatickým změnám.

GraphCast je AI, která mění předpověď počasí, a připravuje nás na budoucnost s přesnějšími a rychlejšími meteorologickými daty. Budoucnost, kde každá vteřina může znamenat rozdíl.

Zdroj:

neděle 7. července 2024

Nejlepší AI aplikace: Komplexní hodnocení a žebříčky od GenAI.Works

Svět umělé inteligence (AI) se rychle vyvíjí a nabízí inovativní řešení pro různá odvětví. GenAI.Works pečlivě sleduje tento vývoj a poskytuje ucelené hodnocení předních AI aplikací. Jejich žebříček je neocenitelným pomocníkem při výběru nejvhodnějšího AI nástroje pro vaše specifické potřeby.

Jak GenAI.Works pomáhá s výběrem AI nástrojů?

GenAI.Works nabízí více než jen pouhé hodnocení. Platforma poskytuje:

  • Detailní analýzu funkcí AI aplikací
  • Přehled cenových plánů
  • Autentické uživatelské recenze

Díky těmto informacím se GenAI.Works stává klíčovým zdrojem pro každého, kdo chce využít AI k:

  • Zvýšení produktivity
  • Podpoře kreativity
  • Zlepšení provozní efektivity

Kde najít nejlépe hodnocené AI aplikace?

Pro kompletní přehled a podrobné informace o špičkových AI aplikacích navštivte:

Využijte tyto zdroje k informovanému rozhodnutí o tom, která AI aplikace nejlépe vyhoví vašim potřebám a pomůže vám dosáhnout vašich cílů.

Žebříček nejlepších AI aplikací na GenAI.Works

Nabídka AI aplikací se neustále rozšiřuje a přináší inovativní nástroje napříč různými odvětvími. GenAI.Works sleduje tento vývoj a nyní nabízí komplexní hodnocení předních AI aplikací. Jejich žebříček nám může pomoct s výběrem nejvhodnějšího AI nástroje pro naše úkoly.

GenAI.Works nejen hodnotí tyto nástroje, ale také poskytuje podrobné informace o jejich funkcích, cenách a uživatelských zkušenostech. To z něj činí neocenitelný zdroj pro každého, kdo chce využít AI k vyšší produktivitě, kreativitě a provozní efektivitě.

Kompletní seznam a informace o nejlépe hodnocených AI aplikacích najdete na stránce hodnocení GenAI.Works, a žebříčky rozdělené po kategoriích pak na Leaderboard AI Apps.



MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky