čtvrtek 26. dubna 2012

GoogleDrive a Windows Live SkyDrive

Před časem jsem se pokusil sestavit přehled on-line disků v příspěvku Kam on-line ukládat a zálohovat soubory?. Nově přichází na trh s novým řešením Google a svoji službu vylepšuje Microsoft. Přehled vlastností, možností a porovnání těchto on-line disků najdete na serveru Lupa.cz.

Přichází zbrusu nový Windows Live SkyDrive 
Jako by Microsoft přesně věděl, kdy Google spustí jeho dlouho (doslova roky) očekávanou službu Google Drive, protože jen zhruba o den dříve vypustil do světa novou verzi své konkurenční služby Windows Live SkyDrive. Nedávné informace přímo od zástupců Microsoftu přitom hovořily o uvedení nové verze až někdy v květnu. Načasování je tedy poměrně kuriózní, dost možná i záměrné.
Co všechno byste mohli chtít vědět o novém Google Drive
Google včera „spustil“ novou verzi Google Docs přejmenovanou na Google Drive (v češtině Disk Google). Spuštění nebylo tak úplně bez problémů, pro řadu lidí nebylo Drive dostupné. A měli byste vědět, že přišlo výrazné zdražení.
Na blogu Google Docs paj najdete příspěvek

Představujeme Google disku ... Ano, opravdu (strojový překlad)
Stejně jako Loch Ness netvora, možná jste slyšeli zvěsti o disk Google. Ukázalo se, že jeden ze dvou skutečně existuje. Dnes jsme zavedení Google Drive-místo, kde můžete vytvářet, sdílet, spolupracovat a mít všechny své věci. Ať už pracujete s přítelem na společný výzkumný projekt, plánuje svatbu se svým snoubencem nebo sledování rozpočet s spolubydlící, můžete tak učinit v jednotce. Můžete si nahrát a přístup ke všem souborů, včetně videa, fotografií, Google Docs, PDF a dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky