neděle 2. března 2014

Tag Cloud či Word Cloud snadno a rychle

Také se vám líbí taková ta změť slov, co dohromady dávají abstraktní obrázek a přitom pořád ještě předávají nějaké sdělení? Říká se tomu "tag cloud" nebo "word cloud". A jak to udělat? Rušně skládat slova dohromady se vám asi chtít nebude. V článcích 9 Word Cloud Generators That Aren't Wordle - EdudemicNine Excellent (Yet Free) Online Word Cloud Generators | Free and Useful Online Resources for Designers and Developers a Word Cloud Generators | Pinterest najdete popis několika on-line aplikací pro snadné vytvoření "tag cloudu". Já postupně vyzkoušel tři. Zadat můžete slova, text, nebo url adresu, ze které se slova vycucnou. Nastavení barevnosti, písma a vzhledu je samozřejmostí. Ale každá aplikace má své limity a každá je má trochu jinde. Však vyzkoušejte sami:

  • Tagxedo - Creator - nabízí zajímavé tvary "oblaku", barevná témata, ale fonty si neporadí se všemi českými znaky
  • Wordle - Compose - dělá velmi hezký až sexy oblak, ale pouze jednoho typu; zato některé nebízené fonty češtinu zvládají bez problému.
  • Tagul - Gorgeous tag clouds - je zřejmě úplně nejlepší, nabízí jak zajímavé tvary oblaku, tak písma s podporou češtiny, a velmi podrobné nastavení.



Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky