neděle 15. února 2015

Vzdálená plocha ála Chrome

Není novinkou, že Google nabízí pro chytrý telefon aplikaci Vzdálená plocha Chrome, která vám v kombinaci s doplňkem Vzdálená plocha Chrome pro prohlížeč Chrome možní vzdáleně přistoupit na váš počítač a kompletně jej ovládat z mobilu. Podmínkou je mít počítač puštěný a spárovaný pomocí pinu. V mobilu pak vidíte dokonce všechny (v mém případě oba) monitory. Pohybem prstu po displayi posouváte myš, ťuknutím kliknete, ťuknutí dvěma prsty simuluje stisk pravého tlačítka a tak podobně. Vše je překvapivě plynulé, odezva vynikající. Ne že bych to chtěl používat denně, ale na třeba kontrolu stavu déle trvajících úloh, nebo provedení jednodušších úkonu takřka ideální.

Je tu ale jeden zádrhel: oproti třeba "Připojení ke vzdálené ploše" se k počítači nepřipojíte jako jiný uživatel, ale jde spíše o dálkové ovládání. To znamená, že si počítač třeba odemknete a tím umožníte fyzicky přítomnému člověku se "do něj dostat". To může být sice někdy užitečné, ale spíše je to bezpečnostní díra!
Vzdálená plocha Chrome - screenshot

Lze připojit a ovládat také počítač z jiného počítače. Ale to už bohužel někde trochu drhne. Tady musí nastoupit jiný software.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky