neděle 14. srpna 2011

Zafixuj verzi!

Před dvěma lety jsem sepsal poznámku První souboj s IE8 aneb Emulate IE7. Poté jsem v zájmu rychlé záchrany vzhledu staršího webu tento fígl s úspěchem několikrát využil.Onehdy jsem byl upozorněn na radu na fóru vývojářů CZC v threadu grafika v IE9 s tímto tématem úzce související:

Opravdu jsem měl prohlížeč přepnutý do Quirks ... :(

Aby se to nemohlo stát chtělo by doplnit do hlavičky :

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />

Výše uvedená formulace by měla zajistit to, že Internet Explorer pochopí, že tuto stránku zřejmě vytvořil svéprávný člověk, zobrazí stránku v režimu nejvyšší dostupné verze prohlížeče a už nenabídne kompatibilní způsob zobrazení. :D

Abstrahujme od faktu, že radu napsal člověk, který sám není sto si ohlídat, jak má nastaven vlastní prohlížeč. V každém případě bych se takovému řešení doporučil se vyhnout. Zaklínadlo nejvyšší dostupné verze znamená, že stránku přinutíte se nechat zobrazit způsobem, jaký dnes nejste schopni předpokládat! I když Internet Explorer stále více dodržuje standardy, neustále si vývojáři Microsoftu spoustu věcí vykládají po svém, a tak s tímto nastavením se vám stránka s příchodem IE10 třeba rozstřelí.

Pokud by se mělo dát nějaké doporučení, pak tedy: pokud máte odladěný web v IE9, zafixujte jej tagem:

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9" />

Ke v dřívějším příspěvku uvedeným odkazů přidávám link na Defining Document Compatibility.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky